Chcete sa presvedčiť o výhodných vlastnostiach laminátových podláh? V našom článku zhrnieme tie najdôležitejšie v 7 bodoch.

Argumenty pre laminátovú podlahu

Chcete sa presvedčiť o výhodných vlastnostiach laminátových podláh? V našom článku zhrnieme tie najdôležitejšie v 7 bodoch.

Chcete sa presvedčiť o výhodných vlastnostiach laminátových podláh? V našom článku zhrnieme tie najdôležitejšie v 7 bodoch.

1. Dlhá životnosť
Ak uvažujete dlhodobo, laminátová podlaha je ideálnou voľbou, pretože laminátová podlaha za optimálnych podmienok nevyschne, a nepopraskáva, ako drevené podlahové krytiny. Vplyvom slnečného žiarenia sa nesfarbuje, je odolná voči svetlu a UV žiareniu. Je odolný voči opotrebeniu, dlhodobo si zachováva svoju kvalitu a nevyžaduje údržbu.


2. Zvyšuje komfort
Pomocou laminátovej podlahovej krytiny môžete tiež zvýšiť pohodlie Vášho domova. Použitím rôznych podložiek môžete výrazne zvýšiť zvukovú izoláciu ako aj eliminovať hluk generovaný chôdzou.

 
3. Jednoduchá pokládka
Ďalšou výhodou je, že sa dá pokládka vykonať bez akejkoľvek špeciálnej prípravy. Pokládka môže byť vykonaná tiež na už existujúcu podlahovú krytinu, jej vstavaná výška je malá, približne iba 10 mm. Doba jej pokládky je krátka, môže byť použitá takmer okamžite a nevyžaduje žiadne dodatočné ošetrenie po pokládke.


4. Vhodná aj pre vyššiu záťaž
Laminátová podlaha môže byť použitá kdekoľvek od menej často používaných miestností v byte až po miestnosti s intenzívnou záťažou, podľa stupňa odolnosti proti opotrebeniu. Typy odolné voči vysokému opotrebeniu mimoriadne dobre zvládajú intenzívnu záťaž, sú vhodné pre použitie v obchodoch a v komerčných priestoroch.

 

5. Hygienická
Laminátová podlaha sa ľahko ošetruje, vytvára hygienický povrch. Jeho čistenie je veľmi jednoduché, pomocou dobre vyžmýkanej vlhkej handričky a čistiaceho a ošetrovacieho prostriedku, špeciálne navrhnutom pre laminátové podlahy sa ľahko ošetruje. Odporúča sa aj pre alergikov, pretože má antistatický povrch, takže nepriťahuje prach. Ďalším dôležitým aspektom je, že nevypúšťa škodlivé látky, na rozdiel od lakov používaných v prípade drevených podláh.


6. Vhodné pre podlahové kúrenie
V súčasnosti je veľmi populárne podlahové kúrenie, na ktoré je možné odvážne pokladať laminátovú podlahu použitím vhodných podložiek, bez toho, aby tlmila teplo vyžarované podlahovým kúrením.

 

 

7. Chráni životné prostredie
Laminátová podlaha je prírodný produkt vo všetkých ohľadoch, pretože je vyrobená z dreva. Vďaka detailným technologickým riešeniam získavame realistické drevené vzory, dokonca aj exotické drevené vzory, bez poškodenia cenných lesov. Po splnení svojej úlohy sa laminátová podlaha stáva neškodným odpadom, nespôsobuje znečistenie prostredia. Je tiež dôležité poznamenať, že materiál dreva používané pre laminátové podlahy DIEGO pochádza výlučne z udržateľného obhospodarovania lesov.

Prehliadnite si náš sortiment laminátových podláh teraz!